+420 728 137 180 penzionpanter@seznam.cz

Široká síť značených cyklotras nádhernou šumavskou přírodou dělá z Lipna ráj pro všechny cyklisty. Cyklotrasy v okolí Lipna jsou vhodné jak pro profesionální cyklisty i tak čistě pro turistickou cyklistiku a pro rodiny s dětmi.

Na Lipně je pro cyklisty připraven systém pěti navzájem propojených cyklotras značených dle celostátní metodiky Klubu českých turistů. Tyto cyklotrasy jsou napojeny na pěti hraničních přechodech na rakouské cyklostezky. Nedotčenou přírodu pravého břehu Lipna spojují tři převozy (Horní Planá – Bližší Lhota, Frymburk – Frýdava a Dolní Vltavice – Kyselov).

Náročná trasa kolem celého Lipna nabízející možnost vychutnat si to nejlepší z obou lipenských břehů. Délkou i členitostí terénu patří k těm náročnějším trasám.

Trasa cyklostezky Okolo Lipna:

Loučovice (č. 33) – Čertova stěna – Vyšší Brod (č. 1033) – Mnichovice – Kapličky – Spáleniště – Pasečná – Kyselov – Račín – Přední Zvonková – Zadní Zvonková – Huťský Dvůr – Schwarzenberský kanál – Nová Pec (č. 33) – Horní Planá – Hůrka – Černá v Pošumaví – Milná – Frymburk – Slupečná – Lipno nad Vltavou – Loučovice